D4-300 Windows 10 missing disk

USB RAID storage for photographers, music producers, movie collectors
Post Reply
User avatar
growlley
Posts: 2
Joined: 04 Jun 2021, 18:57

D4-300 Windows 10 missing disk

Post by growlley » 18 Sep 2021, 06:41

When the nas is connected to Win 10 HDD1 registers in bios on boot but at some point in windows startup the green light goes out and the drive is not reported.

2,3 4 are all green and present - Drive has been checked in different bay and shows up, all drives function as when connected to qnap nas they are all reported and useable .

User avatar
TMroy
Customer Service
Posts: 1311
Joined: 10 Mar 2020, 14:04

Re: D4-300 Windows 10 missing disk

Post by TMroy » 18 Sep 2021, 10:53

Please try a different drive at bay 1 and check if it can be recognized, make sure the drive is installed well at its position.
To contact our team, please send email to following addresses, remember to replace (at) with @:
Technical team: support(at)terra-master.com (for technical support only)
Service team: service(at)terra-master.com (for purchasing, return, replacement, RMA service)

User avatar
growlley
Posts: 2
Joined: 04 Jun 2021, 18:57

Re: D4-300 Windows 10 missing disk

Post by growlley » 18 Sep 2021, 18:42

I havw tried all 4 drives at that position everything is fine until you have 4 drives in the unit and then Hdd1 light goes out and no drive entry is ther for it in windows device manager but this Only happens in windows. As I said my qnap will quite happily mount all 4 devices.

User avatar
TMAY
Posts: 14
Joined: 17 Aug 2021, 10:00

Re: D4-300 Windows 10 missing disk

Post by TMAY » 18 Sep 2021, 22:30

Hello,
Please put in the hard disk of HDD1 after the device is started, connect it to the computer as a hard disk box, and then check if there is a problem

Post Reply