The Brand New TOS 5 is Released!

Official news about TOS updates or beta releases
User avatar
TMroy
Customer Service
Posts: 1777
Joined: 10 Mar 2020, 14:04

Re: The Brand New TOS 5 is Released!

Post by TMroy » 02 Jul 2022, 20:51

{L_BUTTON_AT}Bteo

When you click on the settings of Terra Photos, you will see which folder is your private folder, and which folder is your public folder now. you just need to upload your photos to these folders and enable the "media index" on Control panel on your TOS, then you can have your photos show in the app after the media index complete.
To contact our team, please send email to following addresses, remember to replace (at) with @:
Technical team: support(at)terra-master.com (for technical support only)
Service team: service(at)terra-master.com (for purchasing, return, replacement, RMA service)

User avatar
Bteo
Posts: 0
Joined: 02 Jul 2022, 17:48

Re: The Brand New TOS 5 is Released!

Post by Bteo » 02 Jul 2022, 22:55

@TMroy
There is no option to select any Folder.
What i see is:
Storage Spacke

Personal Space
Public Space

There is nothing on the screen that lets me chose any options or locations.
Is there a way to send a picture?

User avatar
TMroy
Customer Service
Posts: 1777
Joined: 10 Mar 2020, 14:04

Re: The Brand New TOS 5 is Released!

Post by TMroy » 02 Jul 2022, 23:06

Can you see these directories? you just need to upload your photos to these directories via file services.
settings.png
To contact our team, please send email to following addresses, remember to replace (at) with @:
Technical team: support(at)terra-master.com (for technical support only)
Service team: service(at)terra-master.com (for purchasing, return, replacement, RMA service)

User avatar
Bteo
Posts: 0
Joined: 02 Jul 2022, 17:48

Re: The Brand New TOS 5 is Released!

Post by Bteo » 02 Jul 2022, 23:54

TMroy wrote:
> Can you see these directories? you just need to upload your photos to these
> directories via file services.
> settings.png

No.
I rebooted the TNAS.
If i go into "App Center" and select "Terra Photos" it is disabled. If i try to enable it gives "Operation Failed"
This is the same sympton i had last night. This morning it was enabled but it seems that it might be misleading.
I believe the service does not start correctly for some reason.
I can launch the page of Terra Photo but i can't do nothing on it.

User avatar
TMroy
Customer Service
Posts: 1777
Joined: 10 Mar 2020, 14:04

Re: The Brand New TOS 5 is Released!

Post by TMroy » 02 Jul 2022, 23:59

Try to uninstall the app and reinstall it again.
To contact our team, please send email to following addresses, remember to replace (at) with @:
Technical team: support(at)terra-master.com (for technical support only)
Service team: service(at)terra-master.com (for purchasing, return, replacement, RMA service)

User avatar
Bteo
Posts: 0
Joined: 02 Jul 2022, 17:48

Re: The Brand New TOS 5 is Released!

Post by Bteo » 03 Jul 2022, 00:35

TMroy wrote:
>
Same thing. Uninstalled, rebooted (there were some "terra photos" processes defunct). Installed
After installation it shows disabled. Trying to enable it gives "Operation Failed".
Is there a log file?

User avatar
Bteo
Posts: 0
Joined: 02 Jul 2022, 17:48

Re: The Brand New TOS 5 is Released!

Post by Bteo » 03 Jul 2022, 00:41

Bteo wrote:
> TMroy wrote:
> >
> Same thing. Uninstalled, rebooted (there were some "terra photos" processes
> defunct). Installed
> After installation it shows disabled. Trying to enable it gives "Operation
> Failed".
> Is there a log file?


When i try to enable "Terra Photos".
In TOSDaemon.log the error messages are the following:

[DEBUG /bin/bash -c btrfs subvolume create "/Volume1/@apps"]
[DEBUG /bin/bash -c btrfs subvolume create "/Volume1/@cache"]
[DEBUG /bin/bash -c btrfs subvolume create "/Volume1/@desktop"]
[DEBUG /bin/bash -c getfacl -ae '/Volume1/Photos']
[DEBUG getfacl: Removing leading '/' from absolute path names
]

2022/07/02 17:36:02 /work/PKGS/Assembly/tosdeamon/core/acl/acl_model.go:803 ERROR: insert or update on table "acl_list" violates foreign key constraint "acl_list_username_fkey" (SQLSTATE 23503)
[1.487ms] [rows:1] INSERT INTO "acl_list" ("access","folder_id","hash","username") VALUES (2,13,'c51ce410c124a10e0db5e4b97fc2af39','')

2022/07/02 17:36:02 /work/PKGS/Assembly/tosdeamon/core/acl/acl_model.go:803 ERROR: insert or update on table "acl_list" violates foreign key constraint "acl_list_username_fkey" (SQLSTATE 23503)
[0.890ms] [rows:1] INSERT INTO "acl_list" ("access","folder_id","hash","username") VALUES (2,13,'129f4efca6260acddea0a2c0e356e0f7','@bruno')
ERROR | 2022-07-02 17:36:02 | 200 | POST | 127.0.0.1 | /app/create_folder | 66.937607ms | curl/7.76.0 | user: lookup username : no such file or directory

User avatar
aigarius
Posts: 6
Joined: 19 Apr 2021, 04:50

Re: The Brand New TOS 5 is Released!

Post by aigarius » 03 Jul 2022, 00:48

AbandonedTrolley wrote:
> Followed steps on installing new TNAS, installing the package
> (TOS_X642.0_5.0.125_00162_2206241804) from default factory settings etc.
>
> Now stuck at
>
> http://192.168.0.96:8181/ has the message "Loading pleaes wait"
> < note the typo
>
> and http://192.168.0.96:8181/tos/#/ has a grey screen with spinning blue
> wheel, this has been like this for over 30 minutes now.
>
> All lights on the NAS itself are green and fine.

Had the same issue. It took about an hour for the NAS to come back up after the update. I am assuming that it was re-syncing the RAID or something. That was on a 2*4Tb system, so that could take even longer on larger installations.

User avatar
Bteo
Posts: 0
Joined: 02 Jul 2022, 17:48

Re: The Brand New TOS 5 is Released!

Post by Bteo » 03 Jul 2022, 02:08

Bteo wrote:

Found the issue. Need to enable Media Indexing in Settings.
This should have been documented. Media Indexing is not enabled by default.

User avatar
TMroy
Customer Service
Posts: 1777
Joined: 10 Mar 2020, 14:04

Re: The Brand New TOS 5 is Released!

Post by TMroy » 03 Jul 2022, 11:58

the media index is actually enabled by default. we need to look into it if the same thing happens again.
To contact our team, please send email to following addresses, remember to replace (at) with @:
Technical team: support(at)terra-master.com (for technical support only)
Service team: service(at)terra-master.com (for purchasing, return, replacement, RMA service)

Post Reply