F4-210 RAm is full without any work

Permissions, domain/LDAP, power, security, notification and more.
User avatar
Marchina
Posts: 8
Joined: 26 Jun 2020, 11:23

Re: F4-210 RAm is full without any work

Post by Marchina » 20 Jul 2020, 02:27

I have the same exact issue and also on the f4-210

User avatar
TMroy
Customer Service
Posts: 744
Joined: 10 Mar 2020, 14:04

Re: F4-210 RAm is full without any work

Post by TMroy » 21 Jul 2020, 00:39

Your InitBoot need to be updated.
To contact our tech team or want a remote session, please email to support(at)terra-master.com

User avatar
TMSupport
Customer Service
Posts: 743
Joined: 13 Dec 2019, 15:15

Re: F4-210 RAm is full without any work

Post by TMSupport » 21 Jul 2020, 18:42

Please check the instructions from this link viewtopic.php?f=75&t=647

User avatar
Tricky
Posts: 131
Joined: 07 Feb 2020, 02:12

Re: F4-210 RAm is full without any work

Post by Tricky » 21 Jul 2020, 23:22

What happens if you run 8 or 10 gig od memory?

User avatar
TMroy
Customer Service
Posts: 744
Joined: 10 Mar 2020, 14:04

Re: F4-210 RAm is full without any work

Post by TMroy » 23 Jul 2020, 23:27

@Tricky What did you mean?
To contact our tech team or want a remote session, please email to support(at)terra-master.com

User avatar
Tricky
Posts: 131
Joined: 07 Feb 2020, 02:12

Re: F4-210 RAm is full without any work

Post by Tricky » 24 Jul 2020, 00:54

Those updates where for the ...
Applicable model: F2-210 / F4-210

Download link:
For 1GB Memory model:
http://dl.terra-master.com/cn/firmware.img
For 2GB Memory model:
http://dl.terra-master.com/en/firmware.img

I was asking what happens if you have installed extra memory...however i am not sure that those models can accommodate extra RAM?

User avatar
TMSupport
Customer Service
Posts: 743
Joined: 13 Dec 2019, 15:15

Re: F4-210 RAm is full without any work

Post by TMSupport » 24 Jul 2020, 14:07

F2-210/F4-210 do not support adding extra RAM.

User avatar
scoobyfizz
Posts: 49
Joined: 10 Jun 2020, 15:37

Re: F4-210 RAm is full without any work

Post by scoobyfizz » 24 Jul 2020, 14:23

Even after the init boot fix I thing there is a memory leak. A reboot shows 40% ish... then over the course of a day or so creep back up to 90%.. I did have plex server running as it was 'blamed' but I do not now and it is still the same....
F2-210

4.1.32-2008031214

User avatar
Jonas Pi
Posts: 21
Joined: 09 Jul 2020, 08:59

Re: F4-210 RAm is full without any work

Post by Jonas Pi » 24 Jul 2020, 17:18

For me the firmware upgrade did apply well,
I've done it with putty, worked fine so far.

The RAM is at round about 12-15% after reboot.



I'll keep an eye on that,
if anything occurs i'll let you know.

Jonas
F4-210

User avatar
Jonas Pi
Posts: 21
Joined: 09 Jul 2020, 08:59

Re: F4-210 RAm is full without any work

Post by Jonas Pi » 25 Jul 2020, 05:39

...in addition to my last post:

The RAM won't unload after copying data from the internal NAS drives to an external drive (USB) via (Windows-) Computer.
It remains at round about 95% even though i'm not doing anything with my NAS at the moment.

After reboot it remains low (10-20%) but after accessing files or copying them from the nas to another drive or pc the RAM remains full.

sincerly,
Jonas
F4-210

Post Reply